BAJA Deutsland zaterdag

Zaterdag was het vroeg dag voor de tweewielers en de quads om half zes was het opstellen voor de start voor hun eerste dag van 5 ronden waar zus uur voor stonden tijdens de eerste doorkomsten zaten de rijders flink onder de modder er bleken zware stukken in te zitten. dit werd ook verteld door een uitgevallen quad rijder er zaten stukken in waart het zicht nul was door de stof en het andere gedeelte was het nat. Na een rit van 4:22:19 uur was het Robert van Pelt die als eerste over de finish kwam voor de Duitser  Alexander Buechl die 12:33 later binnen kwam gevolgd door de derde rijder op 3 seconden Janiko Naber.
De auto`s en de side by side  en de truck`s gingen deze dag om 13:00 van start voor hun 240 km aan special . Het beloofde een dag te worden waar de rijders met het mes tussen de tanden gingen rijden. Natuurlijk de kemphanen van het EB NK Off Road Racing series. De mannen van 4×4 Ermelo Schoolderman – Blankestijn  vader en dochter Aarts en niet te vergeten de vader en zoon van Es. En de Duitsers Stensky – Tasch. De start was vanaf mijn punt te horen maar niet te zien ik had mijn plek al opgezocht onder in de mijn hier kon men vrij rondlopen tot een bepaald punt. Hier genoeg mogelijkheden om mooie plaatjes te maken maar dan moet je wel veel lopen. na een 45 minuten kwam het eerste voertuig in beeld en wel de vriend van Nienke Aarts Joost Hofmans met Mark van der Spank normaal met een Yamaha yxz 1000 R deze hadden meteen een gat geslagen van bijna een minuut of 10 op de tweede. bij de auto`s waren de kemphanen dicht bij elkaar in de buurt. Ook waren er uitvallers te melden Maurits van de Arend en Wouter Elzing die met hun nieuwe wagen de strijd moesten staken.
Ook Joosten Beelen met de Mitsubishi px 33 heb ik niet meer voorbij zien komen, Later in het camp was Henri druk aan het sleutelen aan de kikker oldie. Het leek wel of hij rook signalen aan het verzenden was naar huis. Het zat Bas van Driel ook niet mee balend zijn ze naar de finish gereden. Shock onherstelbaar kapot, intrax gebeld die na dit nieuws meteen een monteur naar Leipzig hebben gestuurd. Deze was er om 23:30  en om 03:00 hadden de monteurs de auto weer klaar voor dag twee. Dakar rijder Eelco Bekker had een klein beetje schade spat scherm stuk en af en toe de olie temperatuur die opliep en weer daalde. Iets wat Eelco afleidde tijdens het rijden je wilt de boel heel houden dus je kijkt er te vaak naar. De camping eigenaar van de Kooi op Terschelling Dirk jan Moes was woest door dat er truck`s niet aan de kant gingen. Jan Schepers en Maurice Giovannini met hun Suzuki Vitara
zijn vol in de flank aangereden door een Pool met een buggy. Maar tot de laatste ronde hebben ze in de top 3 van hun klasse gereden. Uiteindelijk zijn ze als 7de in de klasse gefinisht met veel straf uren door een navigatie foutje. Outsider Arno Bauw reed zaterdag rond op een nette 5e plaats en dat met een niet werkende ruitenwissers, tussentijds geregeld  moeten stoppen om de ruit te ontdoen van de modder. De bowler van Rallyschild de eerste dag gemist ook gesneuveld in de strijd. ET Coevorden moest ook de strijd staken in ronde drie door schokbrekers die niet meer werkten. Bij Dave Klaassen hadden schokbrekers ook niet veel zin op zaterdag.

Uitslag dag 1 van de BAJA Deutsland

1 Aarts                3:55:45

2 Schoolderman 3:57:45

3 Stensky           4:07:54

4 van Es             4:15:14

5 Baauw            4:17:32

 

Uitslag motoren dag 1 BAJA Deutsland

1 Robert van Pelt

2 Alexander Buechl

3 Janiko Naber